Lesetips til påsken

De fleste av oss forbinder påsken med ski, kvikklunsj og en god bok foran peisen, og hos oss er dette intet unntak. Her har vi samlet noen av våre bokfavoritter og hvorfor vi anbefaler at akkurat den blir med på påskefjellet i år.

At Home: A Short History of Private Life, Bill Bryson

I denne boken tar forfatteren deg fra rom til rom i hans hus fra 1700-tallet mens han deler kuriositeter, fakta og hendelser innen utviklingen av teknologi, medisin, arkitektur, handel og reise fra antikken til i dag. Bryson har en formidabel formidlingsevne, og gjør selv det å lese om utviklingen av Londons kloakkanlegg til en fryd. – Kristine

The Power of Habit: Why we do what we do in life and business, Charles Duhigg

Gjennom historier og caser presenterer Duhigg en grundig analyse av hvordan våre vaner blir til, og hva som skal til for å endre de. Boken provoserer og åpner for selvrefleksjon, gir deg verktøyene du trenger for å endre både destruktive og bagatelliserte vaner, og ikke minst gir deg troen på at du kan gjennomføre endringen. – Kristine

Essentialism, Greg McKeown

Vi blir trukket i så mange ulike retninger hver dag, stadig oppfordret til å si “ja” til alle muligheter og oppgaver som blir kastet vår vei. Dette resulterer i at vi ofte er travle, men sjelden effektive. Vi prioriterer kanskje feil aktiviteter i stedet for det som er viktigst. “Essentialism” tilbyr et rammeverk for å skille mellom de viktigste tingene i både arbeidslivet og privat. Den viser oss hvordan vi kan ta tilbake kontrollen over vår egen tid, snarere enn å ha noen til å bestemme for oss. Den har en praktisk og konkret, og utfordrer oss til å bevege oss bort fra det reaktive og mot det proaktive. – Kristine

Reinventing organizations, Frederic Laloux

Hvordan ser en arbeidsplass sentrert rundt lidenskap, mennesker og mening ut? Laloux utforsker alt fra familiebedrifter til store selskaper, selskaper som har utviklet over tid og start-ups for å se hva noen av vår tids pionerer har som deres beste praksis. Ingen titler, team i stedet for hierarkier og møtevirksomhet er noen av temaene han berører. Høyt anbefalt lesing! – Ingrid

Buzzing communities, Richard Millington

Enten det er et selskap som bygger et felleskap for sine brukere eller bare en gruppe som samles med delt lidenskap, kan vi livnære og berike nettsamfunn. Millington tilbyr verktøy for hvordan man måler samfunnets tilstand og vertens rolle, og gjennomførte tester på innlegg som skapte engasjement og brakte mennesker sammen. En praktisk bok som enhver organisator av fellesskap bør lese. – Ingrid  

Gengagere, Henrik Ibsen

“Aldrig kunne arbejde mere! Aldrig – aldrig! Være som levende død!” skriver Ibsen i dette stykket. Skrevet i 1881, kommentarer denne klassikeren moral gjennom temaene arbeid, religion og sykdom. Noen ganger må vi se bakover for å kunne gå frem. Et klassisk stykke som alltid vil være relevant. – Ingrid

 

The Happiness Advantage: The Seven Principles that Fuel Success and Performance at Work, Shawn Achor

I følge boken “The Happiness Advantage” er det syv prinsipper som leder til suksess og effektivitet på arbeidsplassen, og alle prinsippene legger grunnleggende “happiness” – lykke – til grunn. Det er et hav av bøker om selvrealisering, selvhjelp og ledelse der ute, men det som gjør at denne boken traff meg var dens praktiske og konkrete tilnærming til temaet. Den fungerer som et godt verktøy med gode tips for både ledere og medarbeidere alle ledd.  – Pernille

Wired for Story: The Writer’s Guide to Using Brain Science to Hook Readers from the Very First Sentence, Lisa Cron

Lisa Cron tar oss gjennom prinsippene som gjør en fortelling interessant. Kort fortalt er historier interessante når de forteller oss noe om hva det vil si å være menneskelig. Anbefalt lesing for alle som aktivt bruker kommunikasjon som et verktøy i sitt arbeid, eller rett og slett for de som ønsker å fange oppmerksomheten til familie og venner når de forteller en historie. – Peder